2024. április 28. - Valéria

MTV: nem kap külön műsoridőt a Fidesz és a KDNP

A Magyar Televízió (MTV) az Országos Választási Bizottság (OVB) állásfoglalása szerint jár el és lemondja a KDNP-vel tervezett stúdióbeszélgetést - közölte a televízió csütörtök este az MTI-vel.
2010. március 26. péntek 06:41 - HírExtra
Az MTV a választási műsorok sorsolásakor is jelezte, hogy elfogadják az OVB határozatait, ezért is mondja le a március 30-ára tervezett pártbemutató műsorukat, helyette Az Este című műsort sugározzák - olvasható az MTV közleményében.

Mint írták, a köztévé precedensértékűnek tekinti a most megszületett határozatot, mert az egy olyan ügyben adott egyértelmű útmutatást, amely megosztotta nemcsak a közélet, hanem a politikai elemzők, jogászok és a médiaszakma képviselőit is. Hozzátették: ezzel az OVB nem csak az MTV, hanem minden más magyarországi műsorszolgáltató munkáját megkönnyítették.

A politikai tömörülések március 24-étől 25 perces interjú keretében mutatkozhatnak be a Magyar Televízióban. A Jobbik és az LMP után az MSZP, majd a Fidesz következik, őket követte volna a KDNP. Március 31-én a Civil Mozgalom és végül április elsején az MDF mutatkozik be a köztelevízióban.

Az OVB csütörtöki ülésén mondta ki, hogy sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a Magyar Televízió "dupla műsoridőt" biztosít a Fidesz-KDNP-nek a választási műsorában azzal, hogy külön jelölőszervezetként kezeli az egyébként közösen országos listát állító pártot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását