2024. április 29. - Péter

Biztosra van szüksége az agrárkamarának

Az agrárkamara taglétszáma alig haladja meg a 11 ezret, ugyanakkor évente 2,7 milliárd forint uniós és 100 milliót meghaladó hazai támogatást vesz igénybe.
2010. december 4. szombat 07:14 - HírExtra
A fentiekkel Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke indokolta az agrárkamarai biztos kinevezésének tervét.

A helyi időközi polgármester-választás kampányrendezvénye előtti sajtótájékoztatón a Magosz vezetője, az Országgyűlés fideszes alelnöke hozzátette: jelenleg 186 ezer mezőgazdasági termelő van az országban, akik terület alapú támogatást igényeltek, s a szövetség úgy ítéli meg, hogy ezt a forrást úgy lehet célirányosan, szakszerűen és profi módon felhasználni, ha a döntésekben a gazdaság többi szereplői is részt vesznek.

"El kell Magyarországnak odáig jutni, hogy korrekt szerződések alapján és korrekt árakon lehessen mezőgazdasági termelést folytatni" - sorakoztatott fel további érveket a biztos kinevezése mellett Jakab István.

A Magosz elnöke arra számít, hogy az agrárkamarai biztost december közepéig ki fogják nevezni. Közlése szerint a személyi javaslatot már előkészítették, a kinevezésről a szaktárca vezetője fog dönteni. Mint mondta, a biztos olyan személy lesz, "aki nem megosztó, aki a gazdaság valamennyi szereplőjével érdemi párbeszéd lefolytatására is képes".

Jakab István közölte: ha néhány éven belül "lesz nemzeti szinten összefogás, és korrekt együttműködés a kormánnyal, akkor lesz felemelkedés, ha nem, akkor a külső befektetői körök, a multik lesznek a győztesek". Köröstarcsán azért tartanak december 12-én időközi polgármester-választást, mert október 3-án Smiri László Zoltán, a Fidesz jelöltje és Nagy László, aki a szocialisták színeiben indult, ugyanannyi szavazatot kapott, így a választás eredménytelen volt.

A két jelölt ismét elindul a választáson, Smiri László Zoltán a Fidesz mellett immár a Magosz hivatalos jelöltje is. A sajtótájékoztatón Smiri László Zoltán kifejezte azon reményét, hogy most győzni tudnak, s 20 év után jobboldali vezetése lehet Köröstarcsának.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását