2024. április 27. - Zita

Jó úton a Koeman-csapat

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki ülésén egyhangúlag elfogadta Erwin Koemannak, a válogatott szövetségi kapitányának az évértékelő beszámolóját.A holland szakember összefoglalója az "Úton a stabilitás felé" címet kapta, ezzel szerette volna é
2008. november 27. csütörtök 14:18 - Hírextra
"Amikor Magyarországra érkeztem, negatív töltete volt a kapitányi posztnak és a válogatott futballisták megítélésének is, de ez ma már nem így van. Jó látni, hogy olyan emberekkel dolgozhatok, akik mindent hajlandóak megtenni a siker érdekében" - nyilatkozta Koeman az MLSZ székházában tartott sajtótájékoztatón.

A 47 éves szakember május 1-én vette át a nemzeti csapat irányítását, azóta nyolc mérkőzést - négy világbajnoki selejtezőt és négy barátságosat - játszott a csapat, és négy győzelem, három döntetlen továbbá egy vereség a mérleg.

"Már az elején láttam, hogy semmi gond nincs a játékosok adottságaival, csak meg kellett őket győznöm arról, hogy kollektívában is sikeresek lehetnek. Elindultunk egy úton, az első lépést már meg is tettük, persze a cél messze van, hiszen azt szeretnénk, ha a FIFA-világranglista felső régiójában szerepelnénk" - folytatta a kapitány, aki elmondta: magyarországi pályafutásának eddigi legszebb pillanata az volt, amikor a Málta elleni, idegenben megnyert vb-selejtezőt követően a játékosok összeölelkezve kiáltották: "Magyarország, Magyarország..."

Koeman május 24-én, a görögök elleni győzelemmel (3-2) debütált a kispadon, majd sorrendben a horvátok elleni 1-1-es, a montenegróiakkal játszott 3-3-as, majd a dánok elleni, gól nélküli döntetlen következett. Ezt követte a svédektől elszenvedett 2-1-es, stockholmi vereség, amelyről külön is megemlékezett a kapitány:

"Talán ez volt a legfájóbb pont, hiszen azon a mérkőzésen játszottunk a legjobban, mégsem sikerült pontot szereznünk."Ez után jött az albánok, a máltaiak, valamint az északírek elleni siker.

"Jelen pillanatban csak az albánok elleni, márciusi találkozóra koncentrálunk, ha azt megnyerjük, már bármi megtörténhet a csoportban. Sajnos nagy fejtörést okoz, hogy ezen a mérkőzésen nem játszhat majd a védelemből Juhász Roland és Bodnár László sem, de február 11-én, Izrael ellen még lehetőségem lesz tesztelni a helyettesítőiket" - tette hozzá Koeman.

A magyar válogatott jelenleg a világbajnoki selejtezők A csoportjának második helyén áll 7 ponttal. Március 28-án Albániában szerepel a csapat, majd négy nappal később Máltát fogadja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását