2024. április 29. - Péter

A kormány átvállalja a televíziók üzembentartási díját

A kormány augusztus 1-től átvállalja a televíziók üzemben tartási díja 2010-re esedékes összegének megfizetését. Az Országgyűlés 320 igen, 15 nem és 17 tartózkodás mellett fogadta el csütörtökön a fideszes Rogán Antal és Cser-Palkovics András, valamint a KDNP-s Rubovszky György által beterjesztett, az idei költségvetési törvény módosításáról szóló javaslatot.
2010. július 22. csütörtök 21:17 - HírExtra
Az Országgyűlés arról is döntött, hogy az indítvány sürgős kihirdetését kéri a köztársasági elnöktől. A javaslat indoklásában az szerepel, hogy a Medgyessy-kormány az üzemben tartási díj fizetését úgymond átvállalta 2003-tól, beszedését megszűntette; a fizetési kötelezettséget a vendéglátósok és más kereskedelmi vállalkozók részére 2007 közepén rótta ki a Gyurcsány-kormány, amelynek az évi költségvetési hatása körülbelül 900 millió forint.

A hatályos költségvetési törvény szerint a kormány az üzemben tartási díjat a fizetési kötelezettség összege 60 százalékának kivételével vállalta át; az üzemben tartási díj összege az idei évre havi 967 forint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását