2024. április 27. - Zita
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felejthetetlen futamok! Rekorder lett Overdose egyik "kollégája"

Még soha, sehol nem nyert egymásután négyszer Ascot Gold Cup szintű versenyt egy telivér, most azonban sikerült valakinek.
2009. június 19. péntek 18:29 - HírExtra
Az alábbiakban a PannoniaOverdose.hu tudósítónak beszámolóját olvashatják a világ egyik legpatinásabb lóversenyéről, Ascotból. A beszámolóból többek között kiderül, hogy miként vált halhatatlan rekorderré a mi csodalovunk, Overdose egyik „kollégája”:

Az egész lovas világ óriási kíváncsisággal várta, hogy Yeats átírja-e a lótörténelmet. Az Ascot Gold Cupot 1807 óta futják, s olyanok nyerték, mint Touchstone (1836-37), West Australian (1854), Gladiateur (1866), Verneuil (1878), St. Simon (1884), Bayardo (1910), Sagaro (1975-77). Verneuil ígérkezett Kincsem nagy ellenfelének, de a Goodwod Cupra lesántult, később mégis összekerültek, mivel ő lett az első mén, aki a ménesben felkereshette.

A veretlen St. Simont pedig Batthyány Gusztáv herceg tenyésztette, bár lova nagy diadalát már nem érhette meg.

"El lehet menni a nagy pénzekért"

Sagaro egymás után háromszor győzött, méghozzá a nemrég nálunk járt Lester Piggottal. Ezt Yeats is teljesítette, két Goodwood Cup mellett, e sorok írója kétszer is láthatta őt a szintén négyezer méteres Cadranban, amit Párizsban futnak az Arc de Triomphe előtti napon. Akkor nem sikerült győznie, ahogy idei első futásakor is 32 hosszra volt a győztestől Navanban, ezért sokan egy fityinget se adtak érte, már akik elhitték, hogy nemcsak egy munkát kapott ott. A kasszáknál így is első favorit volt.

Yeats nagy futása Ascotból:

A mezőnyről csak annyit, hogy az araboknál márciusban kétmillió fontot nyerő Eastern Anthem 25:1-hez indult, s ugyanúgy lemaradt, mint az első napon Gladiatorus, vagyis Dubaiba el lehet menni a nagy pénzekért, de utána megvan az ára.

Fogadjunk a királynő kalapjának a színére!

Itt persze mindenre lehet fogadni, a királynő kalapjának a színére is. A Hölgyek Napján a Hill a következő oddszokat adta: 7/4 zöld, 9/2 kék, lila, 10 türkiz, fehér, 14 beige, krém, 16 rózsaszín, sárga, 20 barna. Az első nap sárgában pompázott, a másodikban pirosnak néztük, tehát ezek eleve kiestek, hiszen Erzsébet sohasem vesz fel egy ruhát kétszer, legalábbis nyilvánosan, maximum takarításhoz, hiszen 12 szobás lakosztálya van a Buckingham Palotában, amiben elég nagy strapa lehet már a portörlés is.

Végül a türkiz győzött, amit simán megfogadhatott volna előre, ha nem a világ legsportszerűbb uralkodójáról lenne szó.

Yeats előző három győzelmekor talán a három legjobb angol zsoké ült a hátán, Kieren Fallon, Michael Kinane, és Johnny Murtagh, utóbbit érte a szerencse, hogy negyedszer is megpróbálkozhasson. A 4000 méteres távot egy háromszögben futják, többször fel és le, Yeatset a többiek kicsit megcipelték, végig külső pozícióban volt, majd a befutó elején élre állt, hiszen ha nincs iram, könnyen ellophatja tőle valaki a dicsőséget. Csak Patkai tudta követni, s úgy tűnt, át is fut rajta, de Yeats visszaverte a támadást, a harmadik 15 hosszra volt tőlük.

Patkait máris 3 az 1-hez adják jövőre, ha csak Yeats gazdája meg nem gondolja magát, elvégre még csak 8 éves, ami átszámítva Maldini 41 évének felel meg.

Eddig a helyzetjelentés az Overdose nélküli Ascotból, a világ egyik legpatinásabb lóversenyéről. Melyet jövőre minden bizonnyal már a mi csodalovunkkal, Overdose-zal tartanak…
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását