2024. április 29. - Péter

Nézők tízezrei várták a műrepülős verseny kezdetét

Több tízezer néző gyűlt össze a Duna két partján, hogy megtekintse a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülős világbajnoki sorozat délután 2 órakor kezdődő budapesti futamát.
2009. augusztus 20. csütörtök 14:17 - HírExtra
Az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg a versenyt a helyszínen, ahol kettőkor a szabadkártyás versenyzők összecsapásával indul a program, innen még ketten kvalifikálhatják magukat a legjobb 12 pilóta futamára.

A folytatásban három órától a szerdai időmérő edzés első tíz helyezettje, valamint a szabadkártyás futam két leggyorsabbja kap majd egy-egy gyors körre lehetőséget a Margit híd és a Lánchíd között kialakított légikapukból álló pályán. Közülük a legjobb nyolc jut tovább, ők 15:40 órakor újra repülnek, s az első négy pozícióban záró pilóta vívja majd a 16:15 órakor kezdődő döntőt.

Az érdeklődők egy órától különböző betétprogramokat tekinthetnek meg, többek között a Magyar Repülő Szövetség légi bemutatóját.

Az időmérő viadalt szerdán az amerikai Kirby Chambliss nyerte, Besenyei Péter magyar világbajnok a nyolcadik helyen zárt. A világbajnoki pontversenyt jelenleg a tavalyi budapesti futam győztese, a vb-címvédő osztrák Hannes Arch vezeti, egy ponttal megelőzve a brit Paul Bonhomme-ot. Besenyei 10 ponttal a kilencedik.

A budapesti futam külön érdekessége, hogy a pilótáknak a Lánchíd alatt is át kell repülniük, itt került ugyanis kialakításra a képzeletbeli rajt- és célvonal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását